Ja çfarë nënkupton për personalitetin tuaj ngrënia e thonjëve

2018-04-12 në ora 12:18

Bëni pjesë në grupin e njerzëve që hani thonjt tuaj, në fakt nuk jeni vetëm, për shkak se konsiderohet se një e treta e të rriturve i hanë thonjtë e tyre.

Shumica prej njerzëve e shohin këtë si akt të nervozës dhe ankthit.

Sipas një studimi të botuar në ‘’ Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry’’, ngrënia e thonjëve mund të jetë një prej shenjave të perfeksionizmit.

Derisa, ‘Psychology Today’, thotë se në këtë rast perfeksionizmi nënkupton një shkallë rënies në depresion, transmeton Gazeta Shneta.

Ngrënia e thonjëve në fakt është një prej problemeve edhe të shëndetit duke ndikuar negativisht në këtë aspekt.

Kjo ndikon jo vetëm në prishjen më të shpejtë të dhëmbëve, por, gjithashtu edhe në paraqitjen jo të mirë fizike para tjetrit.

Poashtu, kjo mund të shkaktojë edhe çrregullime të shumta të stresit, probleme sociale, dëmtim të vetes e të ngjashme./Gazeta Shneta/