Ja çfarë rreziku ju kanoset, në rast se keni të njejtën gjatësi me kukullat e dyqanit

2017-05-03 në ora 17:27

Trupat e kukullave në dyqane janë “joreale”, sugjeron një studim i ri në Journal of Eating Disorders.

Studiuesit shikuan shfaqjet në dyqanet e modës në dy qytete të Mbretërisë së Bashkuar.

Ata arritën në përfundimin se nëse njerëzit ishin të njëjtë me ato të manekineve, ata do të konsideroheshin “mjekësisht jo të shëndetshëm”.

“Ka prova të qarta që tregojnë se ideja po kontribuon në zhvillimin e problemeve të shëndetit mendor dhe çrregullimeve në ushqim”, shkruan Dr Eric Robinson, autori i studimit.

Dr.Robinson ka vendosur të hetojë më shumë rreth kësaj çështeje.