Ja çfarë me të vërtetë ndodh me vaginën gjatë lindjes

2020-06-21 në ora 19:28

Duke pasur parasysh që gratë kanë lindur që prej se ne ekzistojmë, storie të ndryshme kanë qarkulluar, sidomos kohëve të fundit rreth lindjes së foshnjës.

Ndërsa, pjesa më e rëndësishme ka qenë se çfarë ndodh me vaginën tuaj gjatë lindjes?

Madhësia mesatare e kokës së foshnjës është rreth 11.4 centimetra, ndërsa diametri i vaginës në anën tjetër është 2.1 deri në 3.5 centimetra, shkruan Independent, transmeton Gazeta Shneta.

Prandaj, kjo ndikon që  të paraqiten edhe lotët vaginal derisa vagina përjetonë ndryshim mjaft të madh.

Por e vërteta në fakt qëndron se jemi të krijuar në atë formë, që vaginat mund të hapen sa të zërë kokën e foshnjës.

Kështu që, aroma e vaginës si dhe madhësia e saj menjëherë pas lindjes do të jenë shumë më ndryshe.

Mbase asnjëherë vagina nuk kthehet në formën para lindjes, por kjo nuk duhet shikuar si një problem.

Për këtë, mjekët sugjerojnë gratë që pas lindjes të bëjnë sa më shumë ushtrime, në mënyrë që ta kthejnë në një formë të mirë vaginën./Gazeta Shneta/