Ja përse duhet të shkoni më shpesh në banjo, gjatë ciklit menstrual

2017-10-28 në ora 07:11

Fryrje të barkut, dhimbje koke, ndërprerje… gratë kanë aq shumë pyetje kur është fjala për periudhën e tyre të menstruacioneve, por një pyetje që shumë kanë frikë (ose janë të zëna ngushtë!) është pyetja se përse ato urinojnë më shpesh gjatë kësaj periudhe?

E pra, morëm pyetjen dhe ju drejtuam ekspertëve! Sipas Dr Kathryn Austin, i cili punon në fushën e obstetrikës dhe gjinekologjisë, që ka një rritje në lëvizjet e zorrëve kur është koha e këtij muaji, thotë se është një simptomë e zakonshme.

Çfarë shkakton dhimbje?

“Disa përbërje natyrale, prostaglandina dhe hormone të lëshuara me fillimin e një periudhe do të rezultojnë në mitër kontraktuese për të derdhur rreshtimin endometrial. Ky kombinim ngjarjesh mendohet të shkaktojë këtë ndjesi të dhimbjes së ngërçit, “thotë Kathryn për Kidspot, transmeton Gazeta Shneta.

“Aktiviteti i këtyre komponimeve të prostaglandineve dhe i niveleve hormonale mund të thotë që disa gra do të kenë lëvizje të ndryshuara të zorrëve me periudhat e tyre”.

Ndërsa vizitat tuaja të shpeshta në banjo nuk janë të rralla, Kathryn insiston në një dallim të madh që është vënë re dhe është e pazakontë për simptomat tuaja të zakonshme mujore, dhe për këtë duhet të kërkoni këshilla mjekësore.

Çfarë mund të bëni që të urinoni më pak?

Biseda për shmangien e ushqimeve me aromë të theksuar dhe qëndrimin e hidratuar rekomandohet nëse vuani nga lëvizjet e zorrëve në rritje, por nëse ju bën të ndiheni rehat, Kathryn thotë se ka disa gjëra që mund të bëni për të ndihmuar.

Ka shumë mundësi në dispozicion për trajtimin e këtyre simptomave dhe do të ishte e dobishme të flisni me mjekun tuaj rreth asaj se cilat trajtime do të ishin më të mirat për simptomat tuaja. Barnat anti-inflamatore, trajtimet hormonale dhe trajtimet e tjera mjekësore.

Por ankesa më e madhe e të gjithë …

Fryrja e barkut është ende në numër të madhë të ankesave kur është fjala për simptomat periodike, e cila nuk është aspak e habitshme duke marrë parasysh atë që trupi i një gruaje kalon gjatë menstruacioneve.

“Rreshtimi i mitrës zgjohet gjatë një cikli menstrual, pastaj derdhet gjatë menstruacioneve”, thotë Kathryn. /Gazeta Shneta/