Ja përse gratë nuk mund të mbesin shtatëzënë me vezë të ngrira, arsye shokuese

2018-02-09 në ora 15:48

Numri i grave që shtyjnë shtatzëninë është rritur dukshëm së fundmi, sidomos gjatë këtyre viteve të fundit.

Megjithatë, trajtimet e deritanishme për të ngrirë vezët nuk shihen të jenë të besueshme, shkruan Daily Mail, transmeton Gazeta Shneta.

‘’Industria e fertilitetit duhet të mbrojë gratë nga shpresa të rreme dhe të jenë realist’’. Kjo për shkak se gratë duhet t’i ngrijnë vezët në moshën 25 vjeçare ose më herët, por jo kur të bëhen 30 vjeç.

Dr.Hana Visnova, një specialiste e njohur për shëndetin riprodhues, thotë se gratë që zgjedhin të vënë në jetë amësinë në akull në të 30-tat, kanë ‘’sigurime të rreme’’.

Kjo për shkak se është akoma një metodë e re dhe është më shumë në fazën që akoma nuk ka pasur rezultate të duhura.

Prandaj, jo çdo grua mund t’i ngrijë vezët dhe të ketë mundësi për shtatzëni në të ardhmen./Gazeta Shneta/