Ja përse gratë shtatzëna duhet të flenë më shumë se të tjerët

2018-08-10 në ora 10:25

“Të rriturit flenë për një të tretën e jetës së tyre, kështu që edhe një fëmijë i palindur, është në gjumë për një të tretën e shtatzënisë së tyre, kështu që ka kuptim që gjumi i nënës mund të ketë ndikim në shëndetin e fetusit”.

Një studim i kohëve të fundit i kryer nga Universiteti i Australisë Jugore ka zbuluar pikërisht pse gratë shtatzëna kanë nevojë për aq shumë gjumë.

Studiuesit shikuan se si gjumi i nënës mund të ndikojë në shëndetin e fetusit. Çështje të tilla si pesha e lindjes, rritja e fetusit, lindja e parakohshme dhe lindja e mushkërive janë vërejtur tek gratë që kanë përjetuar probleme në lidhje me gjumin, shkruan Kidspot, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtuesi kryesor, profesor i Bashkësisë UniSA, Jane Ëarland, tha për MedicalXpress se “shikon në një territor relativisht të pa eksploruar më parë, në marrëdhëniet midis shëndetit të fetusit dhe gjumit të nënës, duke përcaktuar ngjashmëri midis gjumit të nënës, kohëzgjatjen e gjumit, kualitetin e gjumit dhe pozicionin e gjumit ‘’.

Pra, nëna, nëse jeni aktualisht shtatzënë ose keni një fëmijë të porsalindur, shijoni sa më shumë gjumin gjatë kësaj kohe./Gazeta Shneta/

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.