Ja përse nuk mund të lindni më shumë se 3 herë me anë të operacionit cezarian

2018-08-02 në ora 18:33

Çdo operacion cezarian i përsëritur është përgjithësisht më i ndërlikuar se i fundit. Megjithatë, hulumtimi nuk ka përcaktuar numrin e saktë të seksioneve të përsëritura që konsiderohen të sigurta.

Gratë që kanë shumë përsëritje të lindjeve cezariane janë në rrezik të shtuar:

Lëndimet e fshikëzës dhe zorrëve. Rreziku i një dëmtimi të fshikëzës rritet në më shumë se 1 për qind pas një dërgese të tretë cezariane. Rritja e rrezikut është e mundshme për shkak të  indeve që zhvillohen pas një operacioni cezarian që lidh fshikëzën në mitër, transmeton Gazeta Shneta.

Gjakderdhja e rëndë është e mundur pas çdo operacioni cezarian. Hulumtimet sugjerojnë se pas një shpërndarje të tretë cezariane, rreziqet që kanë nevojë për një transfuzion gjaku dhe një operacion për të hequr mitrën për të kontrolluar gjakderdhjen që kërcënon jetën.

Problemet me placentën. Sa më shumë operacione cezariane që keni pasur, aq më i madh është rreziku juaj për të zhvilluar probleme me placentën – si placenta që futet shumë thellë në muret e mitrës (placenta accreta) ose placenta pjesërisht ose tërësisht që mbulon hapjen e qafës së mitrës ( placenta previa).

Nëse keni pasur një seksion të mëparshëm, ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor mund të rekomandojë një ultratingull për të përcaktuar vendndodhjen e placentës tuaj gjatë shtatëzënive të mëvonshme./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.