Ja sa herë duhet të kryejnë seks brenda natës çiftet që nuk po mund të ngelen shtatzënë

2018-09-19 në ora 16:53

Çiftet që përpiqen të kenë një fëmijë së bashku mund të përfitojnë nga marrëdhëniet seksuale të kryera dy herë brenda natës.

Shkencëtarët zbuluan se sperma e grumbulluar tre orë pas ejakulimit të parë noton më shpejtë dhe ka më shumë gjasa të fekondojë qelizat vezë, transmeton Gazeta Shneta.

Kështu, spermatozoidet e prodhuara jo më shumë se 180 minuta pas ejakulimit të parë mund të rrisë gjithashtu edhe normat e suksesit të IVF me një të tretën, gjeti studimi.

Të gjeturat kineze janë në kundërshtim me mitin që një burri i duhen midis 24 dhe 36 orë për të deponuar spermën në testikujt e tij.

“Për vite, njerëzit zakonisht janë këshilluar të kufizojnë aktivitetin seksual për të rritur shanset e shtatzënisë. Megjithatë, është koha për të ndryshuar këtë mendësi”, tha autori i studimit Dr.Li.

Rezultatet e studimit u botuan në revistën “Molecular & Cellular Proteomics”.

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.