Ja sa duhet të peshojë një bebe 6 muajshe

2018-01-11 në ora 20:06

Çdo fëmijë rritet ndryshe dhe kanë një peshë specifike, por këto nuk janë edhe aq të rëndësishme sa rritja e bebes suaj.

Sipas HealthyChildren, fitimi i peshës së fëmijës suaj varet nga faktorë të ndryshëm, si dieta, gjenetika dhe shëndeti i përgjithshëm.

Sipas qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve, pesha mesatare ose më mirë të themi 50 për qind e një fëmije 6 muajsh është rreth 7 kg, transmeton Gazeta Shneta.

Me kalimin e kohës, gjatë rritjes pesha e foshnjës ngadalësohet edhe më shumë.

Po ashtu, fëmijët kanë tendencë të kenë llojet e trupit të prindërve të tyre, një fëmijë me dy prindër të plotë, janë rreth 80 për qind që edhe foshnja të ketë peshë më të madhe.

Mirëpo nëse shihni që bebja juaj nuk po përparon të paktën 1 kg në çdo 1 deri në 7 muaj, atëherë konsultohuni me mjekun tuaj./Gazeta Shneta/