Ja sa kohë duhet të prisni që trupi i gruas të shërohet plotësisht pas lindjes

2018-08-16 në ora 19:10

Pas nëntë muajsh të shtatzënisë gjatë së cilës keni përjetuar ndryshime të trupit – duke përfshirë shtimin e peshës, ndryshimet hormonale, zgjerimin e gjirit dhe të tjerëve – më në fund e lindni fëmijën nëpërmjet vaginës.

Pavarësisht se jeni të gëzuar me praninë e të porsalindurit tuaj të bukur, do të zbuloni se trupi juaj ka pësuar edhe më shumë ndryshime, transmeton Gazeta Shneta.

Shërimi pas lindjes vaginale kërkon njëfarë kohe të shërohet dhe të ndihet si vetja para shtatzënisë. Nëse keni pasur ndonjë ndërlikim gjatë shtatzënisë ose lindjes, koha e shërimit është edhe më e gjatë.

Diskutimi i mëposhtëm në lidhje me rikuperimin nga një shpërndarje vaginale është një udhëzues i përafërt për nënat që kanë pasur lindje të thjeshta spontane vaginale.

Kur e dorëzoni fëmijën në mënyrë vaginale zakonisht shërimi zgjat rreth 7 deri në 10 ditë për të rimarrë energjinë tuaj dhe të ndjeheni të aftë të ndiheni sikur ju mund të bëni aktivitete të përditshme./Gazeta Shneta/