Ja sa pelena ju duhen për tre muajt e parë të jetës së bebes suaj

2018-07-14 në ora 12:09

Prindërimi dhe amësia janë një udhëtim i  bukur. Por me këtë udhëtim të mrekullueshëm vjen një përgjegjësi e madhe.

Foshnjat janë delikate dhe të brishta. Ato kanë nevojë për një kujdestar për t’u kujdesur për të gjitha nevojat dhe dëshirat e tyre, duke përfshirë edhe ato më themelore.

Ndërsa është një lehtësim i madh kur një i porsalindur ka lëvizje të qëndrueshme të zorrëve, kjo gjithashtu do të thotë një detyrë shtesë për nënën e re – për të ndërruar shpesh pelenat. Dhe kjo sjell një pyetje të rëndësishme për çdo nënë – për sa pelena do të ketë nevojë bebi juaj për tre muajt e parë, transmeton Gazeta Shneta.

Foshnjat e sapolindura mund të kërkojnë pothuajse mijëra pelena gjatë muajve të parë. Kaq shumë në mënyrë që ju do të ndiheni të tunduar të nxitoni në supermarketin më të afërt dhe të merni sa më shumë pelena.

Janë bërë disa llogaritje të thjeshta për të përcaktuar se sa pelena kanë nevojë bebet sidomos në tre muajt e parë. Natyrisht, ajo mund të ndryshojë pak këtu dhe atje. Pra, le të supozojmë se ju mund të keni nevojë për shtatë pelena brenda një dite. Pastaj, në një javë, do të ju duhen 49 pelena.

Çdo muaj ka 4 javë, kështu që ne shumëzojmë 49 me 4 për të pasur numrin e pelenave që mund të duhen në një muaj, domethënë 196. Tani thjesht shumëzo 196 me 3 dhe do të dini se sa keni nevojë në tre muajt e parë. Numri i artë është 588 pelena./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.