Ja se çfarë i bën të duken të përkryer prindërit në sytë e fëmijëve

2017-04-27 në ora 16:10

Nëse ka ndonjë gjë që e bën një prind të përsosur, është papërsosshmëria, kështu thotë një nga ekspertet më të njohura të prindërve botërorë, Jo Frost.

Ajo i tha Advertiser nga shtëpia e saj në Londër se “tymi dhe pasqyrat” e mediave sociale vetëm shtuan presionet që të jenë prind i përsosur shkruan Adelaide Now, transmeton Gazeta Shneta.

“Realiteti është … i çrregullt”, tha ajo. “Prindi i përsosur nuk ekziston. Askush nuk është perfekt.”

“Ne të gjithë bëjmë gabime,e nganjëherë bëhemi paksa dembelë.

“Unë e kuptoj dhe e manifestoj atë lloj prind, por, në të njëjtën kohë, nuk mendoj se është mirë të mos bësh asgjë për argëtimin e fëmijëve”.

Prindërit, tha ajo, duhet të punojnë shumë për ta bërë atë gjë të realizueshme

“Ne duhet të gëzojmë prindërit me pritjet reale se nuk është gjithmonë e lehtë, mund të jetë sfiduese dhe nganjëherë është jashtëzakonisht e vështirë.

“Megjithatë, sado që të jetë e vështirë, kjo nuk do të thotë se është e pamundur,” tha ajo.

Frost tha se prindërit australianë po merreshin me të njëjtat çështje si prindërit në Britani të Madhe dhe SHBA: privimi i gjumit, ushqimi, strehimi dhe kujdesi i përballueshëm i fëmijëve.

Ajo tha se gabimi më i zakonshëm i prindërve të ditëve të sotme ishte duke përdorur justifikime të shpejta për të frenuar sjelljen e fëmijës së tyre.

“Ne jetojmë në llojin e botës ku duam kënaqësi të menjëhershme, ne duam çdo gjë të shpejtë dhe teknikat tona, normalisht që do të funksionojnë brenda minutash.”/Gazeta Shneta/