Ja se çfarë ndjejnë foshnjat në bark kur nëna e tyre qan

2020-04-05 në ora 18:30

Kur një foshnje është brenda barkut të nënës së saj, ekziston një lidhje e jashtëzakonshme që fillon të formohet.

Një nënë dhe një fëmijë në rritje ndajnë lëndët ushqyese përmes një kordoni kërthizor, por një tjetër gjë që ata ndajnë është mirëqenia e saj emocionale, transmeton Gazeta Shneta.

Një foshnjë në bark mund të ndjejë edhe emocionet e nënës së saj. Kur një grua ndjen emocione pozitive di të ndjehet e dashur të jesh i dashur, të ndjehet optimist ose i gëzuar, kjo ndikon në foshnjën e saj në një mënyrë të mirë. Kur ajo ndjen emocione negative, ajo mund të ketë një efet jo aq të madh për fëmijën e saj.

Si ndikon depresioni në shtatzaninë e një gruaje?

Kur bëhet fjalë për depresionin, diagnoza e një gruaje mund të ndikojë negativisht në fëmijën e saj dhe shpesh mund të anashkalohet nga mjekët.

Një grua që është në depresion ka tendencë të pësojë disa ndryshime në stilin e jetës, si një efekt anësor i gjendjes së saj. Këto ndryshime në stilin e jetës mund të përfshijnë të mos kesh gjumë të mjaftueshëm, të mos kesh një oreks dhe të ndihesh mjaft i dobët.

Shumë gra mund të jenë nervoz për të marrë ilaçe kundër depresionit pasi të mbeten shtatzënë dhe kanë frikë se fëmija i tyre mund të ekspozohet ndaj një lloj kimike ose përbërës që nuk duhet të jetë.

Sidoqoftë, një studim i bërë në Finland zbuloi se gratë në të vërtetë kishin një shans më të ulët për një lindje të parakohshme dhe seksione C kur ato përdornin ilaçet e depresionit.

Çfarë ndjen një fëmijë kur nëna e saj qan?

Një foshnjë që po zhvillohet në barkun e nënës, është një lidhje e çmuar që na momenti i ngjizjes dhe ndërsa vazdon të rritet dhe zhvillohet, ai mëson nënën e tij me zë, prekje dhe erë.

Shumë herë nënat mund ta ndiejnë fëmijën e tyre duke reaguar në momente të ndryshme shqisore, duke shkelmuar kundër barkut ose duke lëvizur.

Ekzistojnë madje mënyra që një grua mund të bashkëveprojë me foshnjën e saj ndërsa është në bark, si të luajë muzikë, të prekë dhe masazhojë barkun dhe të flasë me fëmijën e saj.

Ndërsa një grua që mund të qaj disa herë gjatë gjithë shtatzanisë, ndoshta nuk duhet të shqetësohet shumë, mund të bëhet problem kur është një gjë e përsëritur.

Kur ndiheni të stresuar dhe qani, fëmija juaj do ta ndiejë atë dhe gjithashtu mund të ekspozohet ndaj hormoneve të stresit. Ekspozimi i zgjatur ndaj këtyre hormoneve me të vërtetë mund të fillojë të ndikojë negativisht në fëmijën tuaj./GazetaShneta/