Ja se kur fillojnë bebet të rrokullisen

2020-01-11 në ora 17:31

Faza e parë e lëvizjes së foshnjës tuaj po kalon.

Rrëshqitja është një moment historik i rëndësishëm për të, transmeton Gazeta Shneta. Është një moment emocionues që prindërit e shohin fëmijën e tyre të ndërmarrë hapin e parë të lëvijes së pavarur.

Rrokullisja është një gëzim i shkëlqyeshëm për vogëlushin tuaj. Për këtë lëvizje ajo ka nevojë për forcë të mjftueshme nga qafa, kontroll të mirë të kokës dhe muskuj të fortë të krahut.

Rrotullimi fillestar i foshnjës tuaj bëhet kur ajo është e shtrirë në bark dhe përdor krahët e saj për të ngritur kokën dhe supet nga dyshemeja.

Sapo foshnja juaj të fitojë forcën për të ngritur kokën, ajo do të fillojë të rrokulliset. Foshnjat fillojnë të rrokullisen nga barku në shpinë dhe më pas kapin një veprim më pas në bark, një muaj më vonë. Kjo ndodh për shkak se lëvizjet kërkojnë më shumë forcë muskulore dhe koordinim./GazetaShneta/