Ja si duhet të veproni kur fëmijës suaj i ndalet fryma

2018-08-17 në ora 17:38

Është makthi më i keq i prindërve, por a doni të dini se çfarë duhet të bëni nëse e gjeni fëmijën të mos reagojë dhe nuk merr frymë.

Nëse fëmija juaj nuk ju përgjigjet dhe mendoni se nuk reagojnë, përpiquni të shikoni nëse reagojnë kur hidhni butësisht butonin e këmbës. Nëse ata nuk zgjohen ose nuk përgjigjen për ju, ka të ngjarë që të mos reagojnë.

Nëse nuk marrin frymë normalisht, duhet të filloni rimëkëmbjen kardiopulmonare, një kombinim i presionit të gjoksit dhe frymëmarrjes së shpëtimit menjëherë.

Vendoseni fëmijën në shpinë në një sipërfaqe të fortë rreth lartësisë së belit para jush ose në dysheme.

Jepni pesë frymëmarrje fillestare të shpëtimit para se të filloni sekuencën e 30 shtypjeve në gjoks dhe dy frymëmarrje të tjera shtesë. Për më shumë shikoni fotografitë më poshtë./Gazeta Shneta/