Ja si e ndalon shtatzëninë spiralja (Video)

2017-05-04 në ora 15:54

Në mjekësi njihen disa metoda që pengojnë shtatzëninë e një gruaje.

Në videon më poshtë, mund ta ndiqni një ilustrim se si funksionon spiralja, transmeton Gazeta Shneta.

Janë disa lloje të spirales që e kryejnë të njëjtin funksion.

Një nga to liron qeliza imune të cilat i vrasin spermatozoidet.

Dhe një tjetër e cila përmban progresteron sintetik që e pengon futjen e spermës brenda mitrës së gruas.

Një spirale mund të mbahet nga 3 deri në 10 vite pa e hequr fare. /Gazeta Shneta/