Ja si është e formuar gjuha e bebes që t’i përshtatet gjirit të nënës

2018-08-12 në ora 11:24

Nga qumështi i gjirit një fëmijë përfiton në shumë mënyra, duke siguruar ekuilibrin e duhur të lëndëve ushqyese, duke ndihmuar në mbrojtjen kundër sëmundjeve dhe infeksioneve dhe ndoshta duke ndihmuar në zhvillimin e trurit.

Shumë prej karakteristikave fizike të foshnjës tuaj janë të dizajnuara për të ndihmuar në dhënien e gjirit, transmeton Gazeta Shneta.

Mekanika e gjirit kërkon kontakt sa më shumë që të jetë e mundur midis gjuhës së foshnjës dhe nofullës dhe gjirit të nënës. Për të maksimizuar kontaktin, gjuha e një foshnjeje është e madhe në krahasim me madhësinë e gojës dhe faqet përmbajnë yndyrë për të mbajtur gjuhën në pozicionin e duhur për gji..

Një rrugë ajrore e sipërme e të porsalindurit është shumë e shkurtër. Dhe epiglotet, një rrokullisje e indeve në bazën e gjuhës që ruan ushqimin nga zbritja e avullit – prek indet e buta në pjesën e pasme të gojës.

Ky kombinim i tipareve fizike ndihmon qumështin drejt ezofagut, i cili e çon në stomak dhe zvogëlon rrezikun e qumështit që shkon poshtë avullit.

Gjithashtu inkurajon foshnjën që të shtrijë qafën, e cila sjell nofullën e poshtme për të maksimizuar kontaktin me gjoksin./Gazeta Shneta/