Ja si të veproni me fëmijët kokëfortë, këshilla të vlefshme

2018-02-04 në ora 10:16

Gjatë muajve të fundit, unë kam qenë me fat për të punuar me prindërit nga e gjithë bota sidomos kur foshnja e tyre është kokëfortë.

Një nga nënat, shpjegoi se vajza e saj refuzon të bëjë gjëra të caktuara. Përderisa kujtonë kjo nënë fëmijërinë e saj që duhej t’i bindeshin prindërve.

Kryeneçësia konsiderohet ‘’duke treguar vendosmërinë e palodhur që të mos ndryshojë qëndrimin e dikujt për diçka’’, transmeton Gazeta Shneta.

Por, çfarë të bëni kur vajza apo djali juaj insiston në diçka dhe nuk dëgjon këshillat tuaja?

Punoni me ta, shpesh prindërit ju tregojnë fëmijëve gjërat që duhen dhe nuk duhen bërë në shoqëri.

Por, disa fëmijë janë më të ndjeshëm ndaj fjalëve, tonit, atmosferës dhe qëndrimit që keni ndaj tyre.

Ju duhet të ndryshoni çasjen tuaj në raport me fëmijët tuaj.

Negocimi, bisedoni me fëmijën tuaj, pyetni përse është i mërzitur? Çfarë kanë nevojë në ato momente? Përkrahni fëmijët tuaj në çdo mendim që ata japin.

Mundohuni që t’i frymëzoni fëmijët tuaj, pasi ata ndikohen shumë lehtë ndaj fjalëve që ju i thoni.

Prandaj, tentoni që të gjeni një rrugëdalje sa më paqësore me foshnjën tuaj kur ai bëhet kokëfortë./Gazeta Shneta/