Jashtëqitja e bebeve në ditët e para të jetës, ja kur duhet të shqetësoheni

2018-09-09 në ora 06:36

Ngjyra, përbërja dhe aroma e jashtëqitjes së porsalindurit nuk është vetëm ndryshe nga ajo që ju jeni mësuar, por mund të duket se ndryshon – në frekuencë, ngjyrë dhe qëndrueshmëri shumë shpesh.

Ajo që është normale për shtrëngesën e fëmijës varet nëse jeni duke ushqyer me gji ose me ushqimin e formulës.

Jashtëqitja e foshnjës kur është me qumësht gjiri është normale kur:

Është e verdhë, por ndonjëherë e gjelbër ose ngjyrë kafe e çelët; Është e lëngshme, me bojë të bardhë, të ngjashme me farën.; Ndonjëherë erë e ëmbël ose të paktën e butë se një lëvizje tipike të zorrëve, transmeton Gazeta Shneta.

Ai mbush pelenën e tij rreth pesë herë në ditë dhe për disa foshnje, gjatë ose pas çdo ushqimi. Qumështi i nënës shpërbëhet në një shkallë më të shpejtë se sa formula.

Jashtëqitja e foshnjës kur është duke ushqyer me formulë është normale kur:

Është e verdhë, dhe nganjëherë lë të kuptohet se ka përzierje të gjelbër ose ngjyrë kafe; Ajo ka një cilësi si gjalp arre ose puding; Ka më shumë erë se zakonisht; Mbush pelenën tre deri në katër herë brenda një dite./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.