Jeni nënë gjidhënëse dhe keni probleme me sasinë e qumështit, ja cila është zgjidhja

2018-08-17 në ora 18:32

Para së gjithash, a është furnizimi juaj i qumështit me të vërtetë i ulët? Shpesh, nënat mendojnë se furnizimi i tyre me qumësht është i ulët kur nuk është me të vërtetë.

Nëse fëmija juaj po fiton peshë mirë vetëm në gji, atëherë ju nuk keni ndonjë problem me furnizimin me qumësht.

Prodhimi i qumështit është një proces i kërkesës dhe furnizimit. Nëse keni nevojë për të rritur furnizimin me qumësht, është e rëndësishme të kuptoni se si bëhet qumështi – kuptimi i kësaj do t’ju ndihmojë të bëni gjërat e duhura për të rritur prodhimin.

Për të shpejtuar prodhimin e qumështit dhe për të rritur furnizimin e përgjithshëm me qumësht, çelësi është heqja e më shumë qumështit nga gjoksi dhe për ta bërë këtë shpesh, kështu që më pak qumësht grumbullohet në gji midis ushqimit, transmeton Gazeta Shneta.

Ushqeni me gji shpesh, dhe për sa kohë që fëmija juaj është aktivisht duke marrë qumësht. Mbani mend , duhet të hiqni më shumë qumësht nga gjiri dhe ta bëni këtë shpesh. Nëse foshnja ka probleme me shtimin e peshës, synoni ta ushqeni të paktën çdo 1,5-2 orë gjatë ditës dhe të paktën çdo 3 orë gjatë natës.

Merrni fëmijën në shtrat me ju për 2-3 ditë, dhe mos bëni asgjë, përveç ushqyerjes. Shmangni biberona dhe shishe kur është e mundur. Të gjitha nevojat e gjirit duhet të plotësohen në gji. Nëse një shtojcë e përkohshme kërkohet nga ana mjekësore, mund të jepet me një shtojcë me lugë, kupë ose pikatore./Gazeta Shneta/