Jeta e pazakontë e motrave të ngjitura që rrezikojnë të vdesin por refuzojnë të ndahen (Foto)

2017-04-21 në ora 19:25

Lupita dhe Carmen Andrade, 16-vjeçare, pritej që të mbijetonin vetëm tri ditë pas lindjes së tyre.

Shumica e bebeve të ngjitura vdesin shumë shpejt pas lindjes, por këto vajza kanë sfiduar mjekësinë dhe kanë vazhduar jetën e tyre, shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Vajzat nga SHBA-ja, kanë mësuar të shpërndajnë çdo gjë që bëjnë në jetën e tyre.

Short of dying, Lupita could lose her neurologic function, so Dr Lee has encouraged the girls to weigh their options going forward (pictured in 2016)

Kur flitet për operacionin që do t’i ndante ato, Lupita dhe Carmen pyesin nënën: Pse doni të na ndani neve përgjysmë?

Vajzat janë të ngjitura përgjatë gjoksit të tyre. Ato kanë nga dy duar, por vetëm nga një këmbë. Carmen kontrollon të djathtën dhe Lupita të majtën.

Ndërsa ato janë rritur, problemet shëndetësore po shfaqen dhe e ardhmja e tyre mund të jetë në rrezik.

Mjekët kanë thënë se ato nuk mund të ndahen pasi ndajnë shumë organe të përbashkëta.

Por në skenarin më të keq, Lupita mund të humbas funksionin neurologjik. /Gazeta Shneta/