Jeta juaj seksuale pas lindjes së foshnjës: Kur duhet të jeni aktiv dhe si të kujdeseni për vetën

2020-06-14 në ora 16:30

Të kesh një fëmijë është një përvojë e mahnitshme, që ndryshon jetën. Por, pavarësisht sa të dashuruar që jeni me vogëlushin tuaj, kujdesi për një të porsalindur mund të marrë një seriozitet në jetën tuaj seksuale.

Megjithëse të riktheheni në aktivitetin seksual të gjërave mund të jetë e vështirë, është një proces i domosdoshëm që sfidon shumicën e çifteve, transmeton Gazeta Shneta.

Marrja e dritës jeshile për të bërë seks pas foshnjës

Shumica e grave marrin rregulla nga mjekët e tyre për të bërë seks midis katër deri gjashtë javë pas lindjes.

Para se të filloni përsëri, nuk duhet të keni më rrjedhje vaginale pas lindjes, e njohur si lochia. Pavarësisht nga një lindje vaginale ose seksion C, të gjitha gratë që lindin e kalojnë këtë periudhë për disa javë më pas. Të keni marrëdhënie seksuale para se të ndalet shkarkimi, rrezikon të infektoheni.

Nëse keni pasur shumë qepje gjatë lindjes, marrja në rregull për të rifilluar seksin mund të zgjasë edhe më gjatë. Qepja që nuk është shëruar plotësisht hap rrezikun.

Mungesa e gjumit shqetëson seksin

Për nënat e të porsalindurve, lodhja e plotë është mbase bllokimi më i madh rrugor për tu ndier përsëri seksi.

Sidomos në fillim, një fëmijë i ri zakonisht është zgjuar të ushqehet çdo dy ose tre orë. Ky model mund të vazhdojë me muaj. Rreth 30% e foshnjave ende nuk flenë natën nga mosha nëntë muaj.

Ndërsa zgjimet e natës vazhdojnë, mund të ndjeheni sikur të bëheni një makinë nënë, pa ndjesi.

Babi mund të jetë po aq i lodhur. Por, burrat kanë akoma më shumë të ngjarë të interesohen për seksin. Për ta, është shpesh një mënyrë për t’u çlodhur dhe për të ndihmuar të jenë më afër jush emocionalisht. /GazetaShneta/