Këmbët japin shenja të sulmit në zemër, zbuloni me këto teste në shtëpi

2018-02-09 në ora 18:54

 

Këmbët janë pjesët më të harruara të trupit të njeriut, por ato nuk duhet të jeni pasi janë një tregues i rëndësishëm për gjendjen shëndetësore të gjithë organizmit.

Katër simptoma që shfaqen në to dhe mund të tregojnë për praninë e sëmundjeve të qarkullimi të gjakut duke shkaktuar infarkt, transmeton Gazeta Shneta.

Ënjtja e këmbës mund të tregojë qarkullimin e dobët dhe problemet me zemrën. Shpesh ato nuk janë të dukshme kur fryhen por mund të bëni një test të thjeshtë për të parë.

 

Kjo bëhet  e mundur me anë të shtypjes në pjesën e përparme të këmbës, mbani për disa sekonda dhe do të shihni se bëhet pjesë e bardhë.

Kirurgu vaskular Aline Lamaita theksojnë se një nga shenjat kryesore të sëmundjes obstruktive arteriale është dhimbja gjatë ecjes.

Ndërsa personat që kanë probleme me enët e gjakut priren të rrezikohen nga diabeti./Gazeta Shneta/