Këpucët që nuk duhet t’i mbathni gjatë shtatzënisë

2018-09-11 në ora 12:49

Të ndihesh rehat gjatë shtatëzënisë është shumë e rëndësishme, andaj gratë gjatë shtatzënisë duhet të kenë kujdes në mbathjen e këpucave pasi atom und të shkaktojnë rreziqe të ndryshme transmeton Gazeta Shneta.

Kur mbani këpucë mbathur për një kohë të gjatë mund të shkaktojnë dhimbje në mujskuj dhe mund të përkeqësohet edhe më shumë gjatë shtatzënisë.

Nëse mbathni këpucë me takë të larta muskujt e legenit do të përkulen përpara, duke i dhënë formë të rrumbullakët në shpinë si dhe do fitoni një peshë rreth pjesës së përparme gjatë shtatzënisë dhe ky ndryshim do shkaktojp dhimbje

Mbajtja e këpucave të ngushta dhe me takë të lartë do të shkaktojë ënjtje në këmbë ku sipas mjekësisë është e njohur me emrin edemë (ënjtje e këmbëve)

Një grua shtatzënë e veshur me takë të lartë është gjithmonë në një rrezik më të lartë për të pasur një abort./Gazeta Shneta/.