Këshilla për parandalimin e sterilitetit

2018-02-05 në ora 09:48

Disa do të thonë se zakonisht nuk ka asgjë që mund të bëhet për të parandaluar shterpësinë e shkaktuar nga probleme gjenetike ose sëmundje. Lisa Olson, një specialiste për të ushqyerit, konsulente shëndetësor dhe hulumtuese e mjekësisë kineze, zhvilloi një zgjidhje holistike bazuar në sistemin e lashtë kinez për të trajtuar sterilitetin shrkuan Health News Tips transmeton Gazeta Shneta.

Përveç kësaj ka veprime që mund të merren për të ulur mundësinë e sterilitetit:

Shmangni stresin

Pak stres është gjë normale, por ekstremet e stresit ose reagimi i papërshtatshëm ndaj stresit mund të ndikojnë në pjellori. Duke ngrënë në mënyrë të pamjaftueshme ose të tepërt, gjendja juaj e përgjithshme mjekësore mund të përkeqësohet, duke e bërë ngjizjen më të vështirë.

Qëndroni të shëndetshëm

Ndërsa ka gjëra të shumta për të listuar, shumë probleme të rëndësishme mjekësore, veçanërisht ato që nuk janë nën kontroll të rreptë, mund të dëmtojnë potencialin tuaj të fertilitetit me kalimin e kohës. Qëndroni sa më të shëndetshëm që mundeni dhe trajtoni problemet mjekësore ekzistuese në mënyrë efektive.

Ruajtja e peshës tuaj

Faktorët e fertilitetit të peshës janë të njohur. Ajo mund të ndikojë në derdhje, prodhimin e spermës, ovulimin, normat e abortit dhe rritjen e normave të keqformimit të fetusit. Një dietë e ekuilibruar është e rëndësishme për shqetësimet e shumta shëndetësore duke përfshirë pjellorinë.

Shmangni abuzimin me substanca

Pothuajse të gjitha format e abuzimit të substancave mund të ndikojnë në prodhimin e spermës, lirimin e vezëve dhe zhvillimin e fetusit. Këto substanca përfshijnë droga rekreative, alkool dhe cigare.

Qëndroni aktivë

Është një pjesë shumë e rëndësishme e një jetese të ekuilibruar për të qëndruar aktivë dhe të shëndetshëm. Stili i ulur i jetesës çon në probleme të peshës, të cilat potencialisht mund të ndikojnë në fertilitet.

Jini të vetëdijshëm për sëmundjet e transmetuara seksualisht (STD)

Ose përmes abstinencës ose prezervativëve, gjithmonë duhet të përpiqeni të shmangni STD përfshirë HIV / AIDS, gonorre, klamidia, sifilizi, herpesin dhe lythat veneriane.

Shmangni alkoolin e tepërt

Konsumi i alkoolit mund të ndikojë negativisht në pjellorinë. Megjithatë, është e paqartë sa alkool është i nevojshëm për të shkaktuar këtë efekt. / Gazeta Shneta