Këshilla: Prerja e parë e flokëve te fëmijë

2019-11-18 në ora 06:47

Secili fëmijë është i ndryshëm, madje edhe për të njëjtët prindër. Prindërit me më shumë se një fëmijë do t’ju tregojnë se rritja e një fëmije është e ndryshme.

Është e zakonshme që prindërit të ndjehen të shqetësuar në lidhje me përshtatshmërinë e tyre për të rritur një fëmijë, edhe nëse ky nuk është fëmija i parë që ata kanë. Një moment i tillë historik në jetën e fëmijës dhe prindërve është prerja e parë e flokëve tregon parenting.firstcry , përcjell GazetaShneta.

Fëmijët mund të lindin me një kokë të mbushur me flokë, ose pa to- çdo fëmijë është i ndryshëm. Pra, prerja e parë e flokëve e fëmijës është një punë e madhe, edhe nëse fëmija juaj mund të mos jetë shumë entuziast për idenë e tij.

Cila është mosha e duhur për prerjen e parë të flokëve?

Nuk ka kohë më të mirë specifike për prerjen e parë të flokëve; gjithçka ndryshon nga fëmija në fëmijë.  Gjithashtu, mbani në mend se shkurtimi ndonjëherë mund t’i bëjë flokët të duken shumë të trasha dhe të plota.

Përgatitjet para prerjes së parë të flokëve ..

Bëni një ndryshim rrobash me vete: Prerja e flokëve do të jetë një proces i çrregullt, dhe fëmija juaj është i sigurt që do të shkelë të paktën pak. Ju nuk doni të keni flokë brenda rrobave të tij pasi të bëhet prerja – kjo do ta bëjë atë vetëm të irrituar dhe të çuditshëm për pjesën tjetër të ditës. Prandaj, merrni një ndërrim rrobash me vete.

Merrni me vete një lodër të njohur:Fëmija juaj është i detyruar të jetë nervoz, veçanërisht pasi të huajt fillojnë të rri pezull rreth tij. Një lodër e njohur, si një biberon, mund ta qetësojë shumë atë në këtë kohë. Gjithashtu, sigurohuni që lodrat të shërbejnë gjithashtu për qëllimin e largimit të tij nga procesi i prerjes.

Ushqimi është një mënyrë tjetër për ta mbajtur vogëlushin tuaj të zënë ndërsa flokët e tij janë duke u prerë. Mundohuni ta bëni atë të jetë më i rehatshëm për prerjen e flokëve duke imituar veprimet qesharake për të.

Mbani fëmijën tuaj të qetë:Ky duhet të jetë përparësia juaj gjithmonë. Disa fëmijë mund të refuzojnë të veshin pelerinë për prerjen e flokëve – nëse ndodh kështu, thjesht duhet ta heqësh atë. Bëni gjithçka që mundeni për ta bërë fëmijën tuaj sa më të rehatshëm, në mënyrë që ceremonia e parë e prerjes së flokëve të përparojë pa problem.

Mbajeni atë:Për disa fëmijë, prerja e flokëve mund të jetë një përvojë traumatike. Në situata të tilla, asnjë sasi lodrash nuk mund ta mbajë fëmijën tuaj të angazhuar – vetëm ju mundeni. Prandaj pyesni stilistin nëse është e mundur që ju t’i mbani ndërsa ai po i prerë flokët, në mënyrë që të ndihet më i qetë me procesin.

Familja:Disa fytyra më të njohura rreth vogëlushit vetëm do ta bëjnë atë më të qetë me rrethinat. Prandaj, mund të përpiqeni të sillni dikë, si vëllezërit e motrat ose gjyshërit e tij, për ta mbajtur atë të hutuar ./GazetaShneta/