Këshillat që duhet t’i dini rreth ndërrimit të pelenave

2018-02-07 në ora 12:23

Ndërrimi i pelenave të foshnjës mund të duket si një detyrë e frikshme, veçanërisht nëse jeni bërë prind për herën e parë. Mos u shqetësoni. Nuk është kaq e vështirë, dhe për pak javë edhe ju do të jeni një ekspert.

Këtu janë disa këshilla dhe udhëzime të dobishme për të filluar me mënyrën e duhur:

Përgatitja: Filloni duke grumbulluar të gjitha furnizimet e nevojshme para se të ndërroni pelenën. Kjo është e rëndësishme për sigurinë, sepse nuk doni të lini fëmijën tuaj të pambikëqyrur.

Gjërat që ju duhen: Një pelenë e pastër, pecetat e lagura / pëlhurat me lagështi të larë (të sigurta për të fshirë një të posalindur), një vend i sigurt (duke ndryshuar tryezën ose shtratin), jastëku (nëse nuk po përdor tabelën e ndryshimit) pudër për bebe (opsionle), losion (opsionale), pomadë e nxehtë me pelena (opsionale), transmeton Gazeta Shneta.

Udhëzimet hap pas hapi:

Vëreni fëmijën poshtë. Nëse përdorni një tabelë ndërrimi përdorni shiritat e sigurisë për të parandaluar që fëmija të bjerë. Hiqni rrobat e foshnjës. Hiqni pelenën e ndotur, por mos e hudhni. Vendosni një copë rrobash mbi fëmijën, veçanërisht kur ndryshoni djemtë e vegjël, për të parandaluar ndonjë aksident nga spërkatja në fytyrën tuaj ose të foshnjës.

Pastroni zonën e pelenës me një pëlhurë të lagët. Fshirja nga pjesa e përparme në pjesën e pasme do të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së baktereve që mund të shkaktojnë infeksion kur ndërroni vajzat e vogla.

Gjithashtu sigurohuni të pastroni plotësisht në mes pjesëve të palosura të lëkurës. Hapni pelenën e pastër. Butësisht ndritni këmbët e fëmijës lart, dhe largoni pelenën e ndotur. Zëvendësoni atë me pelenë të pastër. Pjesa ngjitëse duhet të jetë nën. Aplikoni çdo locion, pudër të foshnjës, ose krem ​​për rëshqite, siç edhe ju ka treguar pediatri. Tërhiqni pjesën e përparme të pelenës përmes këmbëve të fëmijës suaj dhe përdorni një dorë për ta mbajtur butësisht atë kundër stomakut të foshnjës.

Me dorën tjetër heqni ngjitësin nga njëra anë dhe vendoseni atë në pjesën e përparme të pelenës. Përsëriteni me anën tjetër. Për të parandaluar që pëlhura të jetë shumë e ngushtë ose shumë e lirshme, sigurohuni që jeni në gjendje të rrëshqisni dy gishta në pjesën e përparme të pelenës. Korrigjoni fëmijën tuaj, dhe kjo është e gjitha.

Pelena

Një pelenë leckë ndërrohet në thelb në të njëjtën mënyrë si një pelenë e blerë. Dallimi kryesor qëndron në mënyrën se si e vendosni pelenën leckë. “Pre-folds” janë pelenat më të zakonshme të përdorura dhe mund të palosen në disa mënyra të ndryshme. Vendoseni pelenën në gjatësi dhe më pas uleni përpara në gjatësinë e dëshiruar.

Paloseni në të dy anët në mes kështu që pelena është palosur në të tretat. Shtroni pelenën në mbulesën e stilit të përfunduar. Pelena duhet të futet në kapak dhe të mos varet. Mbyllni kapakun. Vendos pelenën nën të, pastaj vendoseni fëmijën tuaj në mënyrë që pjesa e shkurtër e pelenës të jetë në belin e foshnjës. Seksioni që fundi i fëmijës suaj nuk është i pranishëm, duhet të përfshihet në të tretat dhe më pas të sjellni këtë seksion midis këmbëve të foshnjës. Sillni anët e pasme në pjesën e përparme dhe bashkojini.

Metoda Twist – Kjo metodë lejon hapje të mëdha të këmbëve. Vendoseni fëmijën tuaj në pelenë në mënyrë që pala e shkurtër e pelenës të jetë në belin e foshnjës. Kthejeni pjesën e poshtme mbi 180 gradë. Tërhiqni lart dhe në mes këmbëve dhe paloseni.

Sa shpesh duhet të ndërroni pelenën e foshnjës?

Foshnjat urinojnë rreth 20 herë në ditë për disa muaj të parë të jetës së tyre. Do të ishte tepër e shtrenjtë dhe e lodhshme nëse do të përpiqeshit të ndryshonit pelenën çdo herë. Ju do të doni ta ndryshoni atë çdo 2 deri në 3 orë, por nuk është e nevojshme të zgjoni fëmijën për të ndërruar një pelenë të lagur. Megjithatë, përmbajtja e acidit të lëvizjes së zorrëve mund të irritojë lëkurën e fëmijës suaj dhe duhet të ndryshohet sa më shpejt që të jetë e mundur sapo fëmija juaj të zgjohet.

Këshilla të dobishme:

Nëse nuk përdorni pelena të posaçme, atëherë do t’ju duhet të uleni në pjesën e përparme të pelenës, në mënyrë që të mos fshihet kundër kurrizit të kërthizës.

Lani duart pas ndërrimit të pelenës. Një dezinfektues dore në vendin tuaj të ndërrimit të pelenave është një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë këtë pa pasur nevojë të lini fëmijën tuaj të pambikëqyrur.

Kur fëmija juaj të rritet, i jepni atij / asaj diçka për të mbajtur. Kjo jo vetëm që e shpërqëndron atë, por edhe i pengon ata që të ndërhyjnë në këtë proces.

Sidomos kur ndryshoni djemtë e vegjël, është më mirë të përdorni një lloj “mburoje” për të mbrojtur veten dhe fëmijën nga çdo aksident që mund të ndodhë.

Jini të durueshëm. Shumë herë foshnjat mund të ndiejnë frikë dhe do të ndjekin shembullin tuaj.

Mos u shqetësoni. Do të jetë më e lehtë. Ju do të jeni ekspert i ndërrimit pas pak kohe. /Gazeta Shneta/