Kështu gratë po përgatiten për të lindur, gjithçka që duhet të dini

2018-02-15 në ora 11:41

Trupi juaj punon shumë për nëntë muaj për të mbajtur një njeri të vogël dhe për ta siguruar që të ketë shëndet të plotë.

Megjithatë, trupi juaj kalon nëpër disa ndryshime të mëdha para se të lindni fëmijën tuaj dhe ato janë shenja se i vogli juaj është në rrugë.

Së pari, ju do të filloni të ndjeni kontraktimet, mund të ndjeni presion në barkun tuaj sikur është shtypur dhe pastaj fillon të relaksohet përsëri, transmeton Gazeta Shneta.

Fëmija juaj pastaj kthehet në pozitë të përshtatshme për të lindur, pozita më e zakonshme është ajo me kokë poshtë.

Uji shpërthen, qafa amniotike që rrethon foshnjën në mitër zakonisht thyhet pasi kanë filluar kontraktimet.

Sidoqoftë, nëse mendoni se uji është thyer atëherë menjëherë kontaktoni maminë ose mjekun, pasi ka nevojë për t’u siguruar që trupi juaj është duke u përgatitur mirë dhe se fëmija mund të dorëzohet në mënyrë të sigurt.

Kështu përgatiteni trupin tuaj për lindje, është me të vërtetë një dhuratë e mahnitshme që gratë mund të përjetojnë./Gazeta Shneta/