Kështu reagojnë qytetarët e Maqedonisë ndaj farmacistes me sindromin Down (Video)

2017-03-03 në ora 10:51

Si reagojnë qytetarët kur i shërben një farmacistes me sindromin Down? Kjo është pyetja kryesore e cila përgjigjet videoja e re e UNICEF Maqedoni, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Video-projekti ka për qëllim të tregojë diskriminimin dhe pengesat nga ana e njerëzve të cilët përballen me personate sindromit Down.

Kamera është e vendosur në barnatore. Vajza e re Nina është protagoniste e këtij eksperimenti social. Në video shihen reagime të ndryshme të njerëzve të cilët hynë për të blerë ilaçe. Për më shumë ndiqeni videon në vijim.