Këto gabime mund t’i shmangë një grua shtatzënë

2018-09-05 në ora 18:42

Të jesh shtatzënë nuk është diqka e lehtë përveç lumturisë dhe emocionve të bukura që ka ajo ka edhe vështirsi. Grat planifikojnë gjithmonë shtatzëninë por ndonjëherë harrojnë të mendojnë edhe problemet që ato do ti kenë transmeton Gazeta Shneta.

Nuk është e nevojshme që ju të shtoni sasinë e ushqimit që keni ngrëne pa qenë shtatzënë, duhet vetëm të rritni sasinë e proteinave sepse duke e pasur parasysh që bebët kanë nevojë për to pasi janë në zhvillimë. Sepse nëse ju hani ushqime shumë gjatë shtatzënisë dhe shtoni në peshë më shumë se që duhet atëherë do ketë rreziqe të medha si diabeti, lindje me prerje cezariane dhe shumë probleme pas lindjes.

Gratë shtatzënë duhet të flejnë më shumë se 6 orë sepse nga shtatzënia mund te kenë ndyshime hormonale dhe fizike kështu që gjumi është i mirë për ti rregulluar dhe për te pasur një ditë të mire.

Ushtrimet janë të mira për çdo grua shtatzënë sepse nëse ushtroni do i zvogloni hormone e stresit mund të ecni më lehtë./Gazeta Shneta/.