Këto gjëra duhet të bëjnë prindërit, për të ndihmuar fëmijët të flasin

2018-01-13 në ora 14:57

Në moshën e hershme bebet provojnë gjëra të reja dhe eksplorojnë botën rreth tyre në mënyrë më aktive.

Ata shpesh zgjedhin aktivitetet e tyre dhe nuk do të donin gjithmonë t’u tregonin se çfarë ata bëjnë.

Fëmijët zhvillojnë aftësi gjuhësore në nivele të ndryshme:

-Përqendrohuni në aktivitete për më gjatë, duke luajtur me një lodër të veçantë.

-Uluni dhe dëgjoni tregime të thjeshta me fotografi, transmeton Gazeta Shneta.

-Tentoni që të kuptoni udhëzimet më të thjeshta, për shembull ‘ku janë këpucët tuaja?’

-Filloni me dy ose tri fjali, të cilat janë të shkurtëra dhe të thjeshta.

-Kënaquni duke luajtur me lodrat e tyre.

-Përdorni sa më shpesh fjalët që kanë tingujt, p, b, t, d, m dhe v.

Fëmijët gjithashtu do të humbasin shpesh fjalët e fundit në këtë fazë, por tek disa fëmijë, zhvillimi i komunikimit mund të jetë proces shumë i vështirë./Gazeta Shneta/