Këto janë efektet anësore të lindjes me epidural

2018-01-11 në ora 14:33

Tani më shumë se kurrë gratë janë në gjendje të thonë më shumë kur bëhet fjalë për lindjen. Nëse ajo dëshiron të ketë një lindje mjekësore, një lindje të parashkaktuar ose një lindje të planifikuar cezariane, ka shumë zgjedhje të ndryshme që janë në dispozicion të saj e cila është e mrekullueshme dhe fuqizuese shkruan Baby Chick transmeton Gazeta Shneta.

Gratë më së shumti sot po zgjedhin lindje epidurale. Siç e dini, një epidural mund të zvogëlojë ose potencialisht të eliminojë plotësisht dhimbjet dhe shqetësimet që gratë përjetojnë në në lindje. Por, siç e dimë të gjithë, ky opsion është një temë e debatueshme.

Efektet e mundshme anësore të lindjes me epidural

Dhimbje të forta, të rënda koke. Injektimi me epidural mund të shkaktojë dhimbje koke të pikës së dermave (e quajtur edhe një dhimbje koke e palcës kurrizore) që zakonisht përmirësohet brenda pak ditësh, por mund të zgjasë me javë apo edhe disa muaj.

Infeksionet. Një infeksion potencialisht mund të zhvillohet rreth lëkurës pranë zonës epidurale. Normalisht nuk përhapet. Antibiotikët do të administrohen ose, në raste më serioze, nevojitet kirurgji emergjente.

Dhimbja e shpinës. Kjo mund të ndodhë herë pas here nëse shumë përpjekje janë të nevojshme për të futur një epidural. Acarimi i indeve që rezulton si pasojë e kësaj mund të shkaktojë dhimbje rreth vendit të futjes për disa ditë.

Dëmtime të përkohshme nervore. Ndërsa jashtëzakonisht e rrallë, dëmtimi i nervit mund të ndodhë nga trauma direkte nga gjilpëra, tubi epidural, ose nga infeksioni ose gjakderdhja. Kjo mund të shkaktojë humbje të ndjenjës ose lëvizjes në pjesë të poshtme të trupit.

Simptomat më të zakonshme janë mpirje, ndjesi shpimi ose dobësim rreth faqes së injektimit që vazhdon pas një epidurali të veshur. Kjo zakonisht bëhet më mirë pas disa ditësh ose javësh, por nganjëherë mund të zgjasë disa muaj.

Dëmtime të përhershme nervore. Në raste të rralla, një epidural mund të çojë në humbje të përhershme të ndjenjës ose lëvizjes në një ose në të dyja këmbët. Disa raste të paralizës kanë ndodhur. Por përsëri, kjo është jashtëzakonisht e rrallë.

Në përgjithësi, epiduralet janë një opsion i ulët jo-kirurgjikal, në dispozicion për gratë që lindin. Mund të jetë opsioni që po shqyrtoni për lindjen tuaj dhe lindjen e foshnjës ose ndoshta po bëni vetëm hulumtimet tuaja dhe peshoni mundësitë tuaja.

Sido që të jetë, ne duam që të gjithë të dinë se nuk ka rrugë të drejtë për të pasur një fëmijë. Nëse ju zgjidhni medikamente ose pa medikamente, sa kohë që keni bërë hulumtimet tuaja dhe kjo është ajo që preferoni, bëni atë që mendoni se është më e mira për ju dhe foshnjën.

Kjo është ajo që ne e quajmë një lindje të fuqishme! / Gazeta Shneta