Këto janë gratë që rrezikohen më së shumti që të lindin fëmijë me autizëm

2018-08-04 në ora 09:37

Gratë të cilat kanë probleme me vezoret janë ndër më të rrezikuarat që të lindin fëmijë me çrregullime të autizmit.

Sipas studimeve janë 35 për qind e grave më të rrezikuara që të lindin fëmijë me autizëm. Kjo shihet si një e ‘dhënë e rëndësishme’, duke pasur parasysh faktin që akoma nuk është zbuluar tërësisht shkaku i autizmit.

Ndërsa në studimin që është bërë në Universitetin e Kembrixhit është thënë se për këtë problemi është tek ndryshimi i niveleve të testosteronit.

1 në 10 gra sëmuren nga sindroma e vezores policistike dhe shkaktohet pikërisht nga nivelet e këtij hormoni. Kjo pastaj kthehet tek të vegjlit në mitër.

Ata analizuan të dhënat nga 8500 gra që ishin prekur nga sindroma e vezores policistike dhe panë se këto gra kishin 2.3 për qind më shumë gjasa të lindin një fëmijë me autizëm./Metro/