Këto janë infeksionet vaginale që mund të çojnë në abort

2018-08-04 në ora 13:43

Mjekët duhet të kenë kujdes kur përshkruajnë flukonazol antifungal gjatë shtatzënisë, sepse mund të rrisin rrezikun e abortit, paralajmëron Administrata e SHBA-ve për Ushqimin dhe Barnat.

Fluconazole, përdoret për të trajtuar infeksionet vaginale..

“Pacientët që janë shtatzënë ose përpiqen aktivisht të mbeten shtatzënë duhet të bisedojnë me profesionistët e kujdesit shëndetësor për alternativat e trajtimit për infeksionet vaginale,” këshilloi FDA.

Agjencia tha se po vlerëson rezultatet e një studimi të fundit danez që sugjeroi një lidhje midis flukonazolit dhe abortit, së bashku me të dhënat shtesë dhe do të nxjerrë përfundime dhe rekomandime përfundimtare kur shqyrtimi të përfundojë, shkruan HealthDay, transmeton Gazeta Shneta.

Informacioni i tanishëm i etiketimit sugjeron që një dozë e vetme prej 150 miligram (mg) e flukonazolit për të trajtuar infeksionin e vaginës është i sigurt për t’u përdorur gjatë shtatzënisë. Megjithatë, FDA vuri në dukje se në raste të rralla, doza më të larta të marra gjatë shtatzënisë 400 mg deri 800 mg në ditë ishin të lidhura me anomalitë në lindje.

Në studimin danez, shumica e përdorimit të flukonazolit duket të jetë një ose dy doza prej 150 mg.

Megjithatë, “gratë që janë duke u përpjekur të mbeten shtatzënë ose që janë shtatzënë duhet të shmangin flukonazolën”, – tha Dr. Jennifer Wu, një obstetëre dhe gjinekologe në Spitalin Lenox Hill në Nju Jork, kur erdhën rezultatet e studimit danez./Gazeta Shneta/

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull..