Këto janë përfitimet, nëse ju bëni një lindje natyrale

2017-05-22 në ora 09:24

Lindja vaginale, e njohur edhe si lindje e pa mjekuar, ka shumë përfitime të fshehura që duhet të jenë më të vetëdijshme për gratë e moshës së lindjes.

Gratë kanë lindur foshnjat natyrshëm për mijëra vjet. Kjo është ajo që trupat tanë janë projektuar për të bërë. Le të shohim disa nga arsyet që shumë gra zgjedhin të kenë një lindje të natyrshme, transmeton Gazeta Shneta.

1. Lindja është shpesh e shkurtër: Epiduralet dhe ilaçet e tjera lehtësuese shpesh çojnë në një lindje të ngadalshme. Medikamentet e dhimbjes shpesh ndërhyjnë me mënyrën natyrore të trupit dhe mund të ngadalësojnë kontraktimet. Kjo rrit periudhat totale të lindjes. Përveç kësaj, gratë shpesh nuk ndjejnë kontraktimet e tyre dhe nuk e dinë se kur duhet të shtyjnë. Duke mos e shtyrë në kohë të rëndësishme, ose me forcë adekuate, ato nuk janë në gjendje të lehtësojnë procesin e lindjes.

2. Epiduralet shpesh rrisin përdorimin e ndërhyrjeve mjekësore: Për shkak se epiduralet shkëputin gratë nga veprimi i shtytjes natyrore dhe zgjasin lindjen, mjekët janë të prirur për të ndërhyrë në procesin e ngadalësuar të lindjes dhe mund të japin një pikë Pitocin (oksitozinë – një stimulues uterine) për të lëvizur fetusin përmes kanalit të lindjes. Përveç kësaj, monitorimi i fetusit mund të jetë i nevojshëm për të studiuar rrahjet e zemrës së fetusit. Kjo zakonisht kërkon që një instrument të lidhet me kokën e foshnjës. Nëse ka çështje që lidhen me rrahjen e zemrës ose komplikime të tjera, mund të bëhet me seksion cezarian. Megjithëse përdorimi epidural nuk rezulton gjithmonë në këto komplikime, ajo rrit gjasat e ndërhyrjeve.

3.Ushqyerja me gji është më e lehtë: Foshnjat e lindura përmes lindjes natyrore janë më të vëmendshme dhe tregojnë më shumë interes në ushqyerjen me gji pasi të jenë lindur. Shumë gra nuk e kuptojnë se ilaçet e dhimbjes që marrin, marrin gjithashtu edhe për  fëmijën e tyre dhe mund të ndikojnë në rezultatet e dhënies së gjirit. Për shkak të kësaj, shumë foshnja lindin pak të “droguara” nga ilaçet e dhimbjes. Kjo mund të ndërhyjë në sjelljen e tyre të gjirit që normalisht shprehet menjëherë pas lindjes./Gazeta Shneta/