Këto janë rreziqet gjatë depilimit me brisk në zonën intime

2019-03-11 në ora 09:30

80% e femrave pranojnë se përdorin briskun për të hequr qimet në pjesët intime por sipas ekspertes së shëndetit publik në Amerikë Andrea DeMaria përdorimi i briskut paraqet rrezik për shëndetin.

Ajo shprehet se lëkura tek pjesët intime është shumë më delikate dhe depilimi shkakton trauma të vogla në lëkurë edhe pse këto nuk janë gjithmonë të dukshme.

Qimet pubike funksionojnë si barrierë natyrale ndaj infeksioneve të ndryshme dhe heqja e tyre mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve seksualisht të transmetuese si herpesi etj. Por a duhet përdorur brisku për depilimin e e pjesëve intime?

Ja si shprehet vetë DeMaria duke na dhënë disa këshilla: Përdorni brisk elektrik, heqja e qimeve me brisk mund të jetë e vështirë. Përdorni një brisk të ri sa herë që depiloheni, zbuteni zonën me ujë të ngrohtë dhe me sapun pa aromë dhe më pas depilohuni.

Përdorni me kujdes peshqirin, thahuni me peshqir por mos u fërkoni me të. Lejoni ajrin të qarkullojë, vishni të brendshme të lirshme pambuku tanimë që nuk keni mbrojtjen natyrale, madje Demarini këshillon që të flini gjumë pa të brendshme.