Këto janë shenjat që tregojnë se do lindni një foshnje gjigante

2018-08-08 në ora 21:35

Zakonisht foshnjat e porsalindura peshojnë rreth 3.4 kg, ndërsa foshnjat që lindin me peshë më të madhe se 4 kg konsiderohen si të mëdha, apo makrosomike.

Është e vështirë të përcaktohet nëse fëmija juaj do lind i madh derisa është në mitër, pesha e tij mund të dihet vetëm pasi të lind, transmeton Gazeta Shneta.

Një skanim me ultrazë mund të japë një ide se sa i madh është fëmija juaj. Megjithatë, mbani në mend kjo nuk është gjithmonë e saktë në shtatzëninë e mëvonshme.

Mund të ketë një ndryshim prej rreth 10 për qind në mes të peshës së foshnjës së parashikuar nga ultratingulli dhe pesha aktuale e tij në lindje.

Çfarë mund të bëjë që fëmija im të jetë i madh?

Ndoshta faktori më me ndikim është diabeti gestational ose diabeti para-ekzistues. Ju gjithashtu keni më shumë gjasa të keni një fëmijë të madh nëse:

Keni një indeks të lartë të trupit (BMI) në fillim të shtatzënisë, keni fituar shumë peshë gjatë shtatzënisë., shkoni më shumë se dy javë pas datës tuaj të caktuar apo keni fituar shumë peshë mes shtatzënive ose nuk keni humbur peshë nga një shtatzëni e mëparshme.

Mbetet në dëshirën e juaj nëse doni të zgjidhni një lindje natyrale apo cezariane, mirëpo për cdo rast duhet të konsultoheni me mjekun tuaj./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.