Këto nëna rrezikojnë të kenë një operacion cezarian, çdo gjë që duhet të dini

2018-06-21 në ora 18:15

Lindja cezariane është një procedurë kirurgjikale që përdoret për të lindur një fëmijë nëpërmjet prerjeve në bark dhe në mitër të nënës.

Një prerje e tillë mund të planifikohet përpara kohe. Shpesh, megjithatë, nevoja për një operacion për herë të parë nuk bëhet e dukshme derisa të jeni para lindjes.

Ndonjëherë, një operacion cezarian është më i sigurt për ju ose për foshnjën tuaj se sa është një shpërndarje vaginale. Mjeku juaj mund të rekomandojë një prerje të tillë nëse:

– Procesi i lindjes suaj nuk po ecën si duhet. Kur qafën tuaj të mitrës nuk hapni mjaft, pavarësisht kontraktimeve të forta gjatë disa orëve. Fëmija juaj nuk po merr oksigjen të mjaftueshëm. Për shembull, kur ka një problem me kordonin e kërthizës, transmeton Gazeta Shneta.

Fëmija juaj është në pozitë jonormale. Ju mbani shumëfish. Ka një problem me placentën tuaj. Për shembull, nëse placenta mbulon hapjen e qafës së mitrës.  Ju keni një kodifikim shëndetësor. problemet të tilla si komplekse të zemrës, presionin e lartë të gjakut që kërkon dërgim urgjent ose një infeksion që mund t’i kalojë fëmijës tuaj gjatë lindjes vaginale – të tilla si herpes gjenital ose HIV.

Pengim mekanik. Ju mund të keni nevojë për një operacion cezarian nëse keni një fibroid të madh që pengon kanalin e lindjes, një frakturë pelvike të zhvendosur rëndë ose fëmija juaj ka një kokë shumë të madhe.

Megjithatë, kjo lloj prerje dekurajohet nëse planifikoni të keni disa fëmijë. Rimëkëmbja pas një operacioni cezarian zgjat më shumë se sa shërimi nga lindja vaginale./Gazeta Shneta/