Këto përfitime do t’i ketë foshnja, nëse hani spinaq gjatë shtatzënisë

2017-05-04 në ora 14:03

Një studim zbuloi se fëmijët, nënat e të cilëve kishin marrë acid folik ishin më në gjendje të shprehnin emocionet e tyre

Fëmijët ishin më në gjendje të shprehnin emocionet e tyre, të ndërtonin marrëdhënie më të forta dhe të përballonin pengesat deri në moshën shtatë vjeçare, transmeton Gazeta Shneta.

Acidi folik gjendet natyrshëm në perime të gjelbra, me gjethe, si spinaqi dhe në disa drithëra mëngjesore.

Udhëzimet sugjerojnë që gratë të marrin 400 mikrograma të acidit folik ndërsa përpiqen të konceptohen në 12 javët e para të shtatzënisë.

Sipas të përditshmes ‘The Sun‘, udhëheqësi i studimit, profesor Tony Cassidy, nga Universiteti Ulster, tha: “Ka prova që shtesat e acidit të acidit folik të marra gjatë tre muajve të parë të shtatzënisë mund të kenë efekte të dobishme në zhvillimin e trurit të fëmijëve.”

“Shumica e nënave shtatzëna e dinë se marrja e shtesave të acidit të acidit folik në tre muajt e parë të shtatzënisë është i rëndësishëm për zhvillimin spinal të foshnjës.”

Ai shtoi: “Periudha midis 24 dhe 38 javësh është një periudhë e rëndësishme për zhvillimin e trurit të fëmijës.”

Gjetjet u paraqitën në konferencën vjetore të Shoqërisë Britanike Psikologjike në Brighton./Gazeta Shneta/