Këto ushqime asnjëherë nuk duhet t’i jepni foshnjës suaj para se t’i bëjë 1 vit

2018-02-15 në ora 11:15

Bebet janë shumë delikate dhe ekspertët rekomandojnë që duhet të kujdesemi për ta shumë mirë.

Para vitit të parë të lindjes fëmija juaj nuk ka një stomak të fortë që mund t’i tretë disa ushqime, prandaj është më mirë të mos i jepni këto ushqime:

Qumështi i plotë, mund të jetë tepër gërryes për stomakun e foshnjës, ka shumë proteina që foshnja nuk do të arrijë t’i përpunojë mirë.

Gjalpë, mund të shkaktojë një reaksion të fortë alergjik në fëmijën tuaj, përveç që janë një rrezik që mund të mbytet, transmeton Gazeta Shneta.

Po ashtu disa perime siç është marulja apo spinaq përmbajnë disa acide që sistemi i tretjes së foshnjës tuaj nuk mund të përpunojë ende.

Rrushi, pavarësisht sa i ëmbël mund të jetë, ai mund të jetë një rrezik i madh që bebja mbytet.

Edhe prerja e tyre në gjysmë ose duke dhënë atyre rrush të thatë, mund të jetë e rrezikshme.

Çokollatë, të gjithë fëmijët kanë shumë qejf për çokollatë, por ky trajtim i lakmuar ka shumë sheqer për foshnjat dhe mund të shkaktojë hiperaksion.

Para se të futni ushqime të reja në dietën e foshnjës, konsultohuni me pediatrin tuaj, një gabim i vogël mund të përfundojë në dhomën e urgjencës./Gazeta Shneta/