Këto ushqime janë zëvendësues i përkryer i mishit

2017-05-03 në ora 20:50

Shumë njerëz kanë filluar të aplikojnë në kuzhinën e tyre ushqimet me bazë bimore për arsye shëndetësore, por edhe për t`iu shmangur sa më shumë ushqimeve të thata të cilat me kalimin e kohës shkaktojnë telashë mjekësore, gjë që është vërtetuar edhe nga ekspertët e mjekësisë, transmeton Klan Kosova.

Këto janë tetë ushqimet që mund ta zëvendësojnë mishin por edhe përmbajnë përafërsisht vlerat ushqyese që gjenden në ushqime me përbërje shtazore.

  1. Sojat
  2. Kërpudhat
  3. Patatet e kombinuara me vezë
  4. Thjerrëzat
  5. Bishtajoret dhe faroret
  6. Lulelakra
  7. Rrepat e kuq
  8. Arrat, lajthitë, bajamet