Kjo është koha kur mund të rifilloni seksin pas lindjes së foshnjës

2018-06-02 në ora 13:53

Pas rreth 9 muajve të aktivitetit seksual të zvogëluar gjatë zhvillimit të fetusit, një çift mund të jetë gati për të rifilluar marrëdhëniet menjëherë pas shtatzënisë.

Por, në ç’pikë pas lindjes bëhet e sigurt të vazhdosh të keni marrëdhënie seksuale?

Në përgjithësi rekomandohet që marrëdhëniet seksuale të shmangen në javët 4-6 javët e para pas lindjes vaginale ose asaj cezariane. Megjithatë, është e rëndësishme të flisni me gjinekologun tuaj para se të rifilloni seksin e zakonshëm, transmeton Gazeta Shneta.

Më së shpeshti, sidomos në rastet e lindjes me anë të operacionit cezarian, lotëve perineal ose episiotomisë, rekomandohet që të prisni deri në vizitën tuaj 6-javore pas lindjes për miratim nga një ofrues i kujdesit shëndetësor për të rifilluar aktivitetin seksual.

Pas lindjes, trupi juaj është në fazën shëruese, në të cilën mbaron gjakderdhja, lotët shërohen dhe qafa e mitrës mbyllet. Duke pasur marrëdhënie shumë herët, sidomos brenda dy javëve të para, nuk rekomandohet, për shkak të rrezikut të hemoragjës pas lindjes ose infeksionit të mitrës./Gazeta Shneta/