Kjo është metoda më e mirë t’i mësoni bebet të shkojnë në tualet

2018-01-10 në ora 12:14

Kur ju keni një bebe që nuk është trajnuar ende për të shkuar në tualet, ju mund të zgjidhni të përdorni pelena të disponueshme ose rroba, por ae dini se ju gjithashtu mund të mos përdoni asnjë pelenë ?! Po, është një metodë e vërtetë dhe quhet Komunikimi i Eliminimit shkruan Babyology transmeton Gazeta Shneta.

Metoda e Komunikimit të Eliminimit (EC) është kur prindërit ose kujdestarët mësojnë veten për të njohur nevojën që fëmija i tyre duhet të shkojë në tualet, kështu që ata mund t’i marrin ato në tualet për të bërë nevojën e tyre në vend të veshjes së pelenave.

E ashtuquajtura Higjiena e Foshnjave Natyrore dhe e frymëzuar nga kulturat më primitive në mbarë botën, kjo tingëllon tepër e ndërlikuar (dhe e çrregullt!), Por besoni apo jo, tani është duke u bërë përsëri popullore në mesin e shumë nënave dhe dadove perëndimore.

Përfundimisht foshnjat fillojnë të komunikojnë më në mënyrë efektive kur kanë nevojë të shkojnë duke prekur pjesët intime të tyre ose duke bërë tinguj të veçantë – mahnitëse!

Ju mund të filloni praktikën që nga lindja ose në çdo kohë, por në përgjithësi është më efektive sa më herët të filloni, pasi fëmija ka më shumë kohë për të marrë një harmoni me lëvizjet dhe sinjalet e trupit. Ju nuk duhet të shkoni të gjithë për njëherë, ju mund të bëni Komunikimin e Eliminimit pjesërisht ose plotësisht – p.sh. pelena vetëm për natën.

Hapat që duhet të ndiqni:

Mos filloni shumë vonë – Mosha më e mirë është midis 0 dhe 4 muajsh, duke i dhënë fëmijës kohë për të marrë & ulur receptorin e telefonit të saj. Vera është koha ideale për të filluar.

Filloni me një thirrje zgjimi – Të gjithë ne kemi nevojë për tualet kur të zgjohemi nga gjumi, prandaj marrja e gjëmës së parë kur të zgjohen është mënyra më e mirë për të filluar.

Merrni ato pas ushqimeve – Hapi ardhshëm? Natyrisht se çfarë duhet të hahet duhet të dalë, kështu që pas një ushqimi merrni bebet në tualet për të kontrolluar nëse ata kanë nevojë për të bërë nevojën.

Shenjat e natës – Nëse bebi është duke u lëkundur ose duke qarë në gjumë atëherë zakonisht është një shenjë që duhet të shkojë në tualet.

Lavdërimi i tyre – Ashtu si ju do të bëni me trajnimin e tualetit të foshnjave ose një qenushi, lavdëroni fëmijën tuaj kur ata vishen ose shkojnë në tualet me kërkesën tuaj në vendin e duhur.

Mos injoroni shenjat – Sapo të jeni në dijeni të shenjave të tualetit, besoni instinktet tuaja dhe mos i injoroni ato, të cilat mund të jenë joshëse për t’u bërë nëse jeni në mes të diçkaje tjetër ose nuk është koha e përshtatshme.

Jini të përgatitur për aksidentet – Vendosni peshqir, blini shumë fshesa dhe mos u stresoni për rrëmujën nëse keni gabime.

Mos u dorëzoni – Persistenca është çelësi, prandaj mos mendoni se jeni duke dështuar nëse vazhdoni të keni aksidente ose nëse jeni duke bërë gabime, puna e vështirë do të paguhet përfundimisht. / Gazeta Shneta