Kjo është mosha kur foshnja juaj duhet të qëndroj ulur

2018-01-11 në ora 15:30

Të gjithë ne, kemi dëshirë të jemi sa më të pavarur në jetë në mënyrë që të eksplorojmë botën në mënyrën tonë.

E njëjta gjë vlen edhe për bebet, të cilat pas një kohe fillojnë të qëndrojnë ulur, dhe kjo iu jep një siguri të madhe.

Po ashtu kjo sipas pediatrës Sheryl Pitner, bebet që ulen më shpejtë, ka të bëjë me efektin e qumështit të gjirit ose formulës.

Aftëistë e foshnjës tuaj për të lëvizur, janë faktor shumë i rëndësishëm që bebja juaj të ketë mundësi të ulet më shpejtë.

Në mënyrë të zakonshme, bebet ulen kur janë në muajin e 4 apo në atë të 7, shpjegon Dr. Pitner, transmeton Gazeta Shneta.

Por është e rëndësishme që t’i kushtoni rëndësi zvarritjes së bebes, në mënyrë që ulja të mos jetë një problem për të.

Mos prisni, që pasi të jetë ulur, foshnja juaj të jetë në atë pozicion në një kohë të gjatë, për shkak të fortësisë së muskujve.

Por, mos u shqetësoni edhe nëse foshnja juaj nuk ulet në muajin e 6, për shkak se çdo fëmijë është i ndryshëm.

Mirëpo, nëse vini re ndonjë parregullsi, atëherë konsultohuni me mjekun tuaj./Gazeta Shneta/