Kjo është shenja e parë e rënies së flokëve, që asnjë femër nuk duhet injoruar

2017-07-20 në ora 10:23

Me kalimin e kohës, gratë që arrijnë 65 vjet, 50% e tyre do të preken nga kjo gjendje.

Kjo ndodh për shkak të folikulave të flokëve, duke qenë gjenetikisht më të ndjehsme ndaj testosteronit në gjak, transmeton Gazeta Shneta.

Cilat janë shenjat e para paralajmëruese të humbjes së flokëve tek femrat?

Daily Star Online foli me dermatologen konsulente Dr. Sharon Wong , e cila tha: “Humbja e flokëve tek femrat zakonisht shfaqet me rënien graduale në kurorën e kokës me një zgjerim pjesëror.”

“Herë pas here në fazat shumë të hershme, humbja e flokëve të modelit femëror mund të paraqitet me rritjen e sasisë së rënies të flokëve.”
Çfarë mund të bëhet për të parandaluar humbjen e flokëve?

Sharon shtoi: “Humbja e flokëve të modelit femëror është kryesisht për shkak të faktorëve gjenetik dhe do të përkeqësohet gradualisht me moshën. Duke vizituar mjekun tuaj të përgjithshëm apo dermatologun sa më herët është e rëndësishme, pasi diagnoza mund të konfirmohet dhe trajtimi fillon menjëherë.”

“Sa më shpejt që të bëhet trajtimi për rënien e flokëve të modelit femëror, aq më efektiv është parandalimi i saj. Trajtimet mund të variojnë nga trashësuesit topik, siç është Minoxidili në tableta hormonale me një efekt anti-testosteroni. Injeksionet e kokës mund të përdoren gjithashtu për të ngadalësuar humbjen e flokëve të modelit femëror.

Shkaqe të tjera të zakonshme të humbjes së flokëve tek femrat janë stresi emocional, dieta e varfër dhe mangësitë ushqyese, të cilat të gjitha së bashku, mund të shkaktojnë derdhjen e flokëve.

Gjithashtu, mjekja rekomandon që t’i mbani flokët sa më thjesht që është e mundur, pasi drejtimi i tyre, fenirimi dhe procedurat e tjera estetike mund t’i dëmtojnë rrënjët seriozisht./Gazeta Shneta/