Kjo grua lindi dhjetë fëmijë përnjëherë, por i ndodhi diçka e tmerrshme

2017-07-27 në ora 18:56

Një grua në vitin 2013, në Indi ka shokuar botën, duke konceptuar dhjetë fëmijë përnjëherësh. Fatkeqësisht, që të gjithë ndërruan jetë në javën e 12-të. Ishte një rast i rrallë dhe i ndërlikuar i shtatzënisë multifetale, diçka që shumë njerëz ende nuk janë të vetëdijshëm.

Shtatzënia multifetale është një kusht që duhet pasur parasysh, pasi ajo mund të çojë në binjakë ose në disa raste tek një “fëmijë i parakohshëm”. Mjekët kufizojnë kështu çdo fetus shtesë për të rritur shanset e disa prej fetuseve që mbijetojnë. Anju Khushwaha nga fshati Kothi, Madhya Pradesh, pësoi këtë gjendje dhe ajo me të cilën ballafaqohet është shumë dëshpëruese, transmeton Gazeta Shneta.

Rasti i Anju’s është një ndër më të raportuarit përsa i përket fetuseve në Indi.

Sipas Times of India, në javën e 12-të të shtatzënisë, Anju hyri në lindje dhe përgjatë rrugës për në spital ajo lindi 9 bebe, të gjitha të gjalla. Pasi arriti në spital, bebeja e saj e 10-të kishte vdekur.
Lindja e një fëmije është një fenomen i bukur dhe përjetimi i saj është një ndjenjë e gëzimit të madh. Prandaj, është e nevojshme që të merren të gjitha masat paraprake në fazën më të hershme. Qëndrimi në një fshat shumë larg qytetit, i hasi Anju-së probleme në arritjen në spitalin më të afërt në kohë./Gazeta Shneta/