Kjo mund të jetë arsyeja e vërtetë përse barku juaj është gjithmonë i fryrë

2017-05-21 në ora 18:16

Në vitet e fundit, duke udhëhequr një mënyrë jetese pa gluten, është bërë një nga tendencat më të mëdha shëndetësore në botë.

Së bashku me dietat pa sheqer, të papërpunuara dhe vegjetariane, numri i njerëzve që zgjedhin të hanë ushqime pa glutenë është rritur në mënyrë dramatike, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithatë, ka shumë njerëz që nuk e bëjnë këtë zgjedhje.

Fryerja e stomakut mund të rezultojë në ndjenjën e një stomaku të plotë ose të ngushtë dhe mund të jetë e parehatshme dhe shpesh e dhimbshme.

Ndonëse kjo mund të jetë si shkak i pijeve të gazuara, apo mund të jetë gjithashtu një shenjë e intolerancës së glutenit ose sëmundja ‘celiac’.

Dallimi kryesorë midis tyre është sëmundja celiac është një gjendje autoimune e shkaktuar nga një intolerancë ndaj glutenit. Njerëzit e ekspozuar ndaj glutenit mund t’i shkaktojnë sistemit imunitar të trupit për të sulmim ndaj indit të shëndetshëm të trupit.

Njerëzit me intolerancë në gluten, megjithatë, janë ata njerëz që përjetojnë simptoma të ngjashme por nuk kanë asnjë sulm të sistemit imunitar.

Të dyja këto citojnë fryerje të barkut si një nga simptomat e tyre të mëdha./Gazeta Shneta/