Klinika ua mundëson pacientëve t’i mbajnë në duar zemrat e tyre (Foto)

2017-02-22 në ora 11:07

“Dorën në zemër”- jo kësaj radhe zemrën në dorë.

Një klinikë mjekësore është duke u ofruar pacientëve mundësinë që te mbajnë zemrën e tyre në dorë.

Në kushte normale spitali largon organet e marra nga trupi përmes operacioneve për transplant, pasi që i teston ato dhe i regjistron.

Megjithatë qendra mjekësore Baylor University në Teksas ka lansuar një program interesant të quajtur “Nga zemra-zemrës”.

Aty u është ofruar më shumë se 70 personave që të shohin dhe të prekin një pjesë të trupit të tyre pas operacionit.

Organet nuk duken aspak të kuqe si kur janë funksionale, imazh të cilin shumë pacientë e kishin në mendje. Shumica prej tyre janë ngjyre hiri dhe të prera në mënyrë që të studiohen.

Megjithatë pacientët ishin të mahnitur kur prekën organet e tyre.

Përmes këtij eksperimenti mjekët shpresojnë që të ngrisin vetëdijen rreth shkaktarëve të sëmundjeve të zemrës.

It is a far cry from the  heart-shaped image many have in mind; often gray from formaldehyde, sliced for observation, or covered in fat. But patients are nonetheless overcome with emotion

It all started with Dr William C Roberts, a cardiac pathologist at Baylor, who has been storing every removed heart to study since he joined the institution in 1993 to study later on

Amid the experience, doctors hope to educate patients about the causes of heart failure