Komplikimet e mundshme gjatë shtatzënisë

2018-02-26 në ora 10:24

Komplikimet e shtatzënisë janë probleme shëndetësore që ndodhin gjatë shtatëzanisë. Ata mund të përfshijnë shëndetin e nënës, shëndetin e foshnjës, ose të dyja. Disa gra kanë probleme shëndetësore para se të bëhen shtatzëna gjë që mund të çojnë në ndërlikime. Problemet e tjera lindin gjatë shtatzënisë. Nëse një ndërlikim është i zakonshëm ose i rrallë, ka mënyra për të menaxhuar problemet që dalin gjatë shtatzënisë.

Problemet shëndetësore para shtatzënisë

Para shtatzënisë, sigurohuni që të bisedoni me mjekun tuaj për problemet shëndetësore që keni ose keni pasur në të kaluarën. Nëse jeni duke marrë trajtim për një problem shëndetësor, mjeku juaj mund të dëshirojë të ndryshojë mënyrën se si menaxhohet problemi juaj shëndetësor.

Disa ilaçe që përdoren për të trajtuar problemet shëndetësore mund të jenë të dëmshme nëse merren gjatë shtatzënisë. Në të njëjtën kohë, ndalimi i barnave që keni nevojë mund të jetë më i dëmshëm se rreziqet e paraqitura nëse duhet të mbeteni shtatzënë. Sigurohuni që keni të ngjarë të keni një fëmijë normal, të shëndetshëm, kur problemet shëndetësore janë nën kontroll dhe ju merrni kujdes të mirë para lindjes.

Problemet shëndetësore gjatë shtatëzanisë

Ndonjëherë lindin probleme të shtatzënisë  madje edhe në gratë e shëndetshme. Disa teste prenatale të bëra gjatë shtatzënisë mund të ndihmojnë në parandalimin e këtyre problemeve ose vënien e tyre në fillim. Telefononi mjekun tuaj nëse keni ndonjë nga simptomat e mundshme. Nëse gjendet një problem, sigurohuni që të ndiqni këshillat e mjekut tuaj rreth trajtimit. Të bësh kështu do të rritësh shanset për të pasur një lindje të sigurt dhe një fëmijë të fortë, të shëndetshëm. / Gazeta Shneta