Komunitetet RAE inkurajohen t’i vaksinojnë fëmijët

2017-03-22 në ora 12:24

Ushtruesi i Detyrës së Sekretarit të Përgjithshëm të Ministrisë së Shëndetësisë, Ardian Mehmetaj, zhvilloi sot një takim me përfaqësues të IKSHP-së, UNICEF-it, Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, Ministrisë së Administratës Publike, Ministrisë së Kthimit dhe Komuniteteve dhe përfaqësues të komuniteteve Romë, Ashkali dhe Egjiptian, në të cilin u bisedua për procesin e imunizimit të fëmijëve në Kosovë.

Në këtë takim, ishin të pranishëm edhe drejtorët e Qendrave Kryesore të Mjekësisë Familjare nga komunat ku jetojnë ky komunitet.

Ky takim, ka qenë i karakterit konsultativ dhe kishte për qëllim që të inkurajoj këto komunitete që të jenë pjesë e imunizimit sa më gjithëpërfshirës, bazuar edhe në Strategjinë Sektoriale të Shëndetësisë 2017 – 2021, ku programi i imunizimit është prioritet i lartë ndërsa në fokus është përfshirja sa më e mirë në këtë proces edhe e këtij komuniteti.

Në këtë takim gjithashtu është biseduar për planet e imunizimit në nivel qendror dhe lokal, sfidat e realizimit të vaksinimit, kontributet e institucioneve relevante dhe përkrahjen e kërkuar.

Ky takim ishte në vazhdën e përgatitjeve për shënimin e Javës së Imunizimit që edhe sivjet në Kosovë, do të shënohet nga data 24-30 prill, thuhet në njoftimin e MSH-së. /Gazeta Shneta/